سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هیچ مال از خرد سودمندتر نیست ، و هیچ تنهایى ترسناکتر از خود پسندیدن ، و هیچ خرد چون تدبیر اندیشیدن ، و هیچ بزرگوارى چون پرهیزگارى ، و هیچ همنشین چون خوى نیکو ، و هیچ میراث چون فرهیخته شدن ، و هیچ راهبر چون با عنایت خدا همراه بودن ، و هیچ سوداگرى چون کردار نیک ورزیدن ، و هیچ سود چون ثواب اندوختن ، و هیچ پارسایى چون باز ایستادن هنگام ندانستن احکام ، و هیچ زهد چون نخواستن حرام ، و هیچ دانش چون به تفکر پرداختن ، و هیچ عبادت چون واجبها را ادا ساختن ، و هیچ ایمان چون آزرم و شکیبایى و هیچ حسب چون فروتنى ، و هیچ شرف چون دانایى ، و هیچ عزت چون بردبار بودن ، و هیچ پشتیبان استوارتر از رأى زدن . [نهج البلاغه]
قاریان وحافظان رهرو عترت (ع)
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» آداب تلاوت قرآن

امام صادق(ع) می فرماید: «قاری قرآن به سه چیز نیاز دارد: دلی خاشع، بدنی فارغ، جایی خالی، و چون دل او برای خدا خاشع گردید شیطان رجیم از او گریزان خواهد شد.»
برای تلاوت قرآن آداب فراوانی ذکر شده است که به مهم ترین آن ها اشاره می شود.
1- تعظیم: قرآن کتاب خدا، کلام خدا و هدیه محبوب است که برای بشر فرستاده شده است، همانگونه که محبوب را باید محترم و بزرگ شمرد، هدیه او را نیز باید ارزشمند و عزیز دانست؛ پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «قرآن پس از خدای متعادل از هر چیزی برتر است، هر که قرآن را محترم و بزرگ شمرد، خدا را بزرگ شمرده، و هر کس قرآن را محترم و بزرگ نشمارد، حرمت خداوند را سبک شمرده است.» اولین شرط حضور در محضر قرآن، بزرگ شمردن، برخورد مؤدبانه و همراه با احترام است چرا که قرآن تجلی خداوند متعال است. امیرمؤمنان علی(ع) می فرماید: فتجلی سبحانه لهم فی کتابه من غیر ان یکونوا رأوه؛ پس خدای سبحان، در کتاب خود، قرآن، بی آن که او را ببینند خود را به ایشان آشکار گرداند.»
عظمت قرآن اقتضا می کند انسان، با تواضع و به قصد تأثیرپذیری در پیشگاه کتاب خدا حاضر شود و با وضو و حضور قلب و رو به قبله آیات آن را تلاوت نماید.
2- استعاذه: تلاوت قرآن، باید با پناه بردن از شر شیطان آغاز شود. قرآن کریم می فرماید: «فاذا قرات القرءان ان فاستعد بالله من الشیطن الرجیم» (نحل/98)
3- پاکیزگی: بهره مندی از قرآن مستلزم پاکیزگی ظاهری و باطنی شامل تطهیر دهان و زبان، استغفار از گناهان و تطهیر جسم و جان است چرا که قرآن پاک و پاکیزه است و فقط پاکیزگان می توانند از آن توشه بردارند: «لایمسه الا المطهرون» (واقعه/79)
4- ترتیل: قرآن را باید شمرده همراه و توأم با تأمل تلاوت کرد: «و رتل القرءان ترتیلاً» (مزمل/4) تلاوت کننده قرآن نباید در اندیشه ختم سریع آیات و سوره ها باشد. رسول اکرم(ص) می فرماید: «همتتان این نباشد که زودتر به آخر سوره برسید.» امام صادق(ع) می فرماید: «ترتیل آن است که در قرائت تأمل و دقت کنی و آن را با صوت نیکو بخوانی».
5- تدبر: بدون تدبر در آیات قرآن، درک حقیقت کلام خدا دست یافتنی نیست. کتاب خدا باید با تدبیر و اندیشه قرائت شود: «کتب انزلنه الیک مبرک لیدبروا ءایته» (ص/29)؛ «افلا یتدبرون القرءان» (محمد/24)
در روایت آمده است اصحاب پیامبر اکرم(ص) ده آیه از قرآن را از پیامبر(ص) می آموختند و پس از فهمیدن آیات و عمل کردن به آن ها ده آیه دیگر را فرا می گرفتند.
6- حق تلاوت: تلاوت کننده هر آیه ای باید حق تلاوت آن را به جا آورد: «الذین ءاتینهم الکتب یتلونه حق تلاوته اولئک یؤمنون» (بقره/121)
امام صادق(ع) درباره حق تلاوت آیات می فرماید: آیات آن را با دقت بخوانند، حقایق آن را درک کنند و به احکام آن عمل نمایند، به وعده های آن امیدوار، و از وعیدهای آن ترسان باشند، از داستان های آن عبرت گیرند، به اوامرش گردن نهند و نواهی آن را بپذیرند، به خدا قسم منظور حفظ کردن آیات و خواندن حروف و تلاوت سوره ها، یادگرفتن اعشار و اخماس آن نیست.»
از آنچه گفته شد نتیجه می گیریم هر چند تلاوت به تنهایی دارای ثواب و فضیلت است ولی هدف مستقل به حساب نمی آید. هدف از تلاوت قرآن آشنایی با حق و بهره مندی از هدایت است؛ بنابراین رعایت آداب تلاوت زمینه ساز هدایت انسان و عمل به دستورات قرآن کریم می باشد



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » علیرضا شحنه پور ( دوشنبه 86/11/8 :: ساعت 7:32 عصر )
»» استاد مصطفی اسماعیل

مرحوم استاد مصطفی اسماعیل یکی از نوادر بزرگ در بین قاریان جهان می باشد . او در تلاوت قرآن همانند راننده ای که در هنگام رانندگی چشمهایش بسته و پیچهای خطرناک را براحتی با چشم بسته از پیش رو بر می دارد ، عمل می کند . استاد مصطفی اسماعیل در تلاوت سوره آل عمران چنان با سوز و گداز آیات را قرائت می نماید که شنونده بی اختیار بوجد می آید و چه بسا اشک از دید ه گان وی سرازیر گردد . آنجا که عاشقانه تلاوت می نماید : ربنّا انّنا سمعنا منایا ینادی للایمان ان امنوا بربّکم فامنّا یا زمانی که در همین سوره قرائت می نماید : ربنّا ما خلقت هذا باطلا سبحانک .  به همه عزیزانی که این نوشته را مطالعه می نمایند توصیه می کنم از تلاوتهای استاد مصطفی اسماعیل بهره لازم را ببرند . به یقین این استاد بزرگ تاثیرات بسیار زیادی در گرایش مسلمین و حتی غیر مسلمین به طرف قرآن داشته است . از خداوند سبحان برای روح بزرگ او طلب جایگاه شایسته تری را دارم . آمین   



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » علیرضا شحنه پور ( دوشنبه 86/11/8 :: ساعت 6:55 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

درگذشت شحات محمد انور
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 4
>> بازدید دیروز: 0
>> مجموع بازدیدها: 14263
» درباره من

قاریان وحافظان رهرو عترت (ع)
علیرضا شحنه پور
بسم الله الرحمن الرحیم بنده علیرضا شهنه پور برازجانی دانشحوی کارشناسی برق-الکترونیک و کمی تا قسمتی شاعر این سایت را با استعانت از خدا برای ایجاد فضای قرآنی نزدیکتر وزمینه سازی جهت بسیط نمودن ابعاد فعالیت های کانون قرآن وعترت (ع) برازجان راه اندازی نمودم.

» پیوندهای روزانه

سایت دانشگاه آزاد بوشهر [63]
[آرشیو(1)]

» آرشیو مطالب
عطر عترت (ع)
قرائت
زمستان 1386

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان









» موسیقی وبلاگ

» طراح قالب